Objecten

You are here

Auteur: Patrick Thijs

Het halfreliëf “Assyrische Leeuwenjacht”, van de Manufacture des céramiques de Hasselt geplaatst in de gevel van de kantine op de voormalige Philipssite nu de Corda Campus.

Het Kapelleke op de hoek van de Sint-Truidersteenweg en de Kapelhofstraat in Sint-Lambrechts-Herk werd...

Het tijdschrift Oostland vindt haar oorsprong in de Vereniging van Limburgse Schrijvers (VLS, 1936).

Aan een eik op de hoek van de Waterlozestraat en de Pikanshoefstraat in Stokrooie hangt een kapelletje ter ere van Onze-Lieve-Vrouw.

Datum: 1954

Beschrijving: Een houten driehoekig nisje dat geplaatst werd op een oude balk en blauw en wit geschilderd is. Achter het glas staat een Onze-Lieve-Vrouwbeeldje van Banneux.

Het kapelletje, gelegen tussen twee zeer oude lindebomen, dateert uit 1910. Het ligt in de buurt van Sint-Maartenplein nr. 56.

Beschrijving: Een rustig gelegen kapelletje in een klein parkje. Het is een houten kapel staande op een paal en vastgemaakt aan een boom. Ze is blauw geverfd en in witte letters staat er 'AVE MARIA' op geschreven.

De kapel is gebouwd in de begijnhofmuur aan de Badderijstraat. Binnenin staat een beeldje van Onze-Lieve-Vrouw met Kind.

De mooie muurkapel naast de laatste travee van het huis De Abraham in de Schrijnwerkersstraat is beschermd.

Deze muurkapel hangt tegen de eerste travee van de zijgevel in de Schrijnwerkersstraat van het pand Minderbroedersstraat 44.