Objecten

You are here

Auteur: Patrick Thijs

Het halfreliëf “Assyrische Leeuwenjacht”, van de Manufacture des céramiques de Hasselt geplaatst in de gevel van de kantine op de voormalige Philipssite nu de Corda Campus.

Het Kapelleke op de hoek van de Sint-Truidersteenweg en de Kapelhofstraat in Sint-Lambrechts-Herk werd...

De kapel is gebouwd in de begijnhofmuur aan de Badderijstraat. Binnenin staat een beeldje van Onze-Lieve-Vrouw met Kind.

Beschrijving: Een rustig gelegen kapelletje in een klein parkje. Het is een houten kapel staande op een paal en vastgemaakt aan een boom. Ze is blauw geverfd en in witte letters staat er 'AVE MARIA' op geschreven.

Tegen de kermuur van de Sint-Niklaaskerk in Wimmertingen hangt een kruisbeeld van 3,2 meter hoog en 1,3 meter breed. Aan een in hout bewerkt kruis hangt een uit hout gebeeldhouwde Christusfiguur. De Christusfiguur is overschilderd.

Het kapelletje, gelegen tussen twee zeer oude lindebomen, dateert uit 1910. Het ligt in de buurt van Sint-Maartenplein nr. 56.

Het orgel dat zich in de kerk van Spalbeek bevindt, is eigenlijk een occasie-instrument dat werd aangekocht in 1894.

De mooie muurkapel naast de laatste travee van het huis De Abraham in de Schrijnwerkersstraat is beschermd.

Deze muurkapel hangt tegen de eerste travee van de zijgevel in de Schrijnwerkersstraat van het pand Minderbroedersstraat 44.

In de vernieuwende art-nouveauperiode werden ook de interieurs luchtiger en lichter waardoor aangepaste decoratieve elementen tot hun recht konden komen. Met haar gamma sierproducten speelde de Hasseltse keramiekfabriek handig in op deze vraag.