Skip to main content
Waar Het Kompke stond, blijft in de Koning Albertstraat slechts een gaping over. (uit: Bewogen Dagen van een Hasseltse Afspanning herleven... / Oskar von Hindenburg schreef zijn Testament op het Behang van 't Kompke te Hasselt (1958))
Pie Grauls, de laatste bewoner van Het Kompke, die von Hindenburg vaak ontmoette. (uit: Bewogen Dagen van een Hasseltse Afspanning herleven... / Oskar von Hindenburg schreef zijn Testament op het Behang van 't Kompke te Hasselt (1958))
Advertentie 'In 't Komken', Nieuwstraat 21 (uit: Het Belang van Limburg, 11-03-1934, p. 2)
Advertentie 'Pierre Grauls', Nieuwstraat 21 (uit: Het Belang van Limburg, 18-03-1936, p. 2)
Met de twee voeten gelijk, sprong Michel Hox op het deksel, maar... (uit: Bewogen Dagen van een Hasseltse Afspanning herleven... / Oskar von Hindenburg schreef zijn Testament op het Behang van 't Kompke te Hasselt, (1958))
von Hindenburg, vroeg een potlood, zocht een plekje behangselpapier en begon te schrijven (uit: Bewogen Dagen van een Hasseltse Afspanning herleven... / Oskar von Hindenburg schreef zijn Testament op het Behang van 't Kompke te Hasselt, (1958))
Veldmaarschalk Paul von Hindenburg, zoals hij er tijdens de eerste wereldoorlog uitzag. (uit: Bewogen Dagen van een Hasseltse Afspanning herleven... / Oskar von Hindenburg schreef zijn Testament op het Behang van 't Kompke te Hasselt, (1958))
Pie Grauls uit 't Komke, die te Kaulille bewakingsdienst deed. Van op 23 Oogst 1914 liet hij zijn baard groeien in Duitse krijgsgevangenschap en hij heeft hem nog. (uit: Dat was de Garde Civique (24) / Zo vluchtten de eerste Uhlanen als Hinden (1954))