Hasseltse objecten

You are here

Het tijdschrift Oostland vindt haar oorsprong in de Vereniging van Limburgse Schrijvers (VLS, 1936).

Aan een eik op de hoek van de Waterlozestraat en de Pikanshoefstraat in Stokrooie hangt een kapelletje ter ere van Onze-Lieve-Vrouw.

Datum: 1954

Beschrijving: Een houten driehoekig nisje dat geplaatst werd op een oude balk en blauw en wit geschilderd is. Achter het glas staat een Onze-Lieve-Vrouwbeeldje van Banneux.

Het kapelletje, gelegen tussen twee zeer oude lindebomen, dateert uit 1910. Het ligt in de buurt van Sint-Maartenplein nr. 56.

Beschrijving: Een rustig gelegen kapelletje in een klein parkje. Het is een houten kapel staande op een paal en vastgemaakt aan een boom. Ze is blauw geverfd en in witte letters staat er 'AVE MARIA' op geschreven.

De kapel is gebouwd in de begijnhofmuur aan de Badderijstraat. Binnenin staat een beeldje van Onze-Lieve-Vrouw met Kind.

De mooie muurkapel naast de laatste travee van het huis De Abraham in de Schrijnwerkersstraat is beschermd.

Deze muurkapel hangt tegen de eerste travee van de zijgevel in de Schrijnwerkersstraat van het pand Minderbroedersstraat 44.

Tegen de kermuur van de Sint-Niklaaskerk in Wimmertingen hangt een kruisbeeld van 3,2 meter hoog en 1,3 meter breed. Aan een in hout bewerkt kruis hangt een uit hout gebeeldhouwde Christusfiguur. De Christusfiguur is overschilderd.

Het orgel dat zich in de kerk van Spalbeek bevindt, is eigenlijk een occasie-instrument dat werd aangekocht in 1894.