De Wijzer (Kapelstraat 57) – uit: Schoonheid in de superlatief bij Verjans-Hasselt (1975)

Description

Eerste Schoonheidsinstituut van Limburg viert 20e verjaardag met volledige vernieuwing

Vrouwelijke schoonheid is als het parfum van de bloem. Zij blijft de mensheid boeien en is door haar bezongen geworden in alle artistieke disciplines vanaf de dag dat we hebben leren tekenen, schilderen, beeldhouwen, dichten, musiceren en fotograferen. Zij begint niet vanaf het kleed en andere vestimentaire onderdelen, doch vanaf de huid zelf, die op haar beurt de spiegel is van jeugd en gezondheid. Deze jonge frisheid zo lang mogelijk bewaren is niet alleen de wens maar ook de plicht van de hedendaagse vrouw. En zij heeft er de hulpmiddelen toe, haar ter hand gesteld door al wie via diëtiek, sport, geneeskunde en estetiek bijdraagt tot een deskundige lichaamskultuur.

In dit verband brengen we hier graag hulde aan het Hasseltse Schoonheidsinstituut Verjans, dat aan zijn twintigste verjaardag toe is en als eerste van de provincie niet alleen chronologisch aan de spits blijft, doch ook wat de kwaliteit van zijn personeel, uitrusting en technieken betreft.

De tiende verjaardag van dit instituut op de hoek van de Kapelstraat en de Dr. Willemsstraat te Hasselt, werd gevierd met een biezonder geslaagde transformatie van de parfumerie, die getooid met 's werelds beste parfums en schoonheidsprodukten nog steeds de voornaamheid van haar klassieke standing uitstraalt. Zowel de dames als de heren vinden hier «het» aangepaste product voor hun make-up, huidverzorging en toilet, want ze worden in hun keuze deskundig begeleid door specialisten in het vak.

NIEUWE SCHOONHEIDSSALONS

De evolutie en de grote aantrekkingskracht van dit instituut kennende, lag het voor de hand dat ook bij gelegenheid van de twintigste verjaardag naar vervolmaking van uitrusting en interieur zou gestreefd worden. Onder leiding van architekt L. Van de Vondel zijn de h. en mevr. Raymond Verjans hierin uitstekend geslaagd.

Het publiek, dat heden zaterdag Hasselt uitkiest als wandel-winkeldoel, kan zich hiervan overtuigen want deze bekende ontmoetingsplaats van de schoonheid staat de ganse dag open voor bezoek. Op de gelijkvloerse verdieping werden twee sober doch zeer voornaam gemeubelde en beklede salons ingericht voor de aangezichtszorgen. Niets werd hier verwaarloosd om de kliënt in een relaxe sfeer optimaal te verzorgen. Bovendien beschikt mevr. Esther Verjans, die zelf een gediplomeerde is van de Académie Scientifique de Beauté van Parijs, nog bestendig over drie esthéticiennes met grote ervaring.

Een groter salon, even luxueus ingericht, is speciaal geoutilleerd voor lichaams- en aangezichtszorgen met de modernste apparatuur en een solarium voor dieptebehandeling van de huid.

Dit bezoek aan het Instituut Verjans zal op gebied van schoonheidszorgen beslist verhelderend werken. En vergeet bovendien niet in de parfumerie zelf rond te kijken, waar alle grote en exklusieve merken vertegenwoordigd zijn als Guerlain, Rochas, Egregia, Stendhal, H.H. Ayer e.a.

Recent toegevoegd

Dit oorlogsmonument is opgedragen aan een kapitein en twee soldaten van de Amerikaanse 2nd Armored...
Van 2014 tot eind 2018 was Steven Vandeput minister van Defensie en Ambtenarenzaken in de federale...
Auteur: Mieke Strauven Grauwzuster Gertrudis van Schaffelen kwam in 1626 aan in Hasselt, met als doel...

Prinsbisdom Luik, 1659

Gebrandschilderd glas. Hasselt, Het Stadsmus, inv. nrs. 2014.0370 tot en met 2014.0377.

Maria-Helena Hubrechts was de zus van E.H. Jozef Hubrechts . Ze overleed samen met hem in de nacht van...
Eerwaarde Heer Jozef Hubrechts was pastoor van de Onze-Lieve-Vrouwbasiliek. Hij overleed samen met zijn...
Emiel Baptist werd geboren in 1895 in Godsheide als zoon van dienstknecht Andreas (Zonhoven 1847-Hasselt...
Auteur: Marc Jacobs Zie tekstpagina voor de uitgebreide beschrijving. Louis Berten werd geboren op 30...
1795-1824 : Etienne-François de Stenbier 1825-1867 : Charles-Philippe de Cecil 1868-1869 : Conrardus...
1830-1836 : Vandenborn, Hubert 1836-1864 : Stas, Paul 1865-1877 : Berden, Guillaume 1878-1884 : de Grady...