De Wijzer (Kapelstraat 57) – uit: Alles voor de schoonheid onder één dak... Parfumerie Verjans heropend te Hasselt (1966)

Description

10-jarig schoonheidssalon omringd door salon voor beste reukwerken, boutique en «men shop»

Het zal de dame, die aandacht besteedt aan de verzorging van haar persoonlijkheid, haar eigen type en charme, beslist interesseren te vernemen, dat ook in Limburg — en dan vooral in de hoofdplaats — de bekende specialisten terzake niets aan het toeval overlaten, om in deze zo belangrijke branche van de huidige «beauty care» zo up to date en volledig mogelijk te zijn.

Dat een schoonheidsinstituut en een parfumerie als VERJANS aan de Kapelstraat, 57 hierbij de toon blijft aannemen, zal wel niemand, die vertrouwd is met deze gespecialiseerde zaak, verwonderen. De naam VERJANS bekleedt beslist een ereplaats op het Limburgs blazoen van de schoonheidszorgen, omdat hij in chronologische als in kwalitatieve orde steeds aan de spits heeft gestaan. Moeten we de grote schare Limburgse dames, die sedert jaar en dag de weg naar VERJANS reeds kennen, er aan herinneren, dat dit schoonheidsinstituut zopas zijn tiende verjaardag heeft gevierd.

Om deze etappe in haar geschiedenis niet onopgemerkt te laten voorbijgaan heeft de firma Verjans haar geacht kliënteel een nieuwe verrassing voorbereid en thans het interieur van haar zo bekende als selekte parfumerie volledig vernieuwd en aanzienlijk verruimd. Mooier schrijn kon voor ’s werelds edelste parfums inderdaad niet uitgekozen dan dit voornaam salon, waarin de tinteling van de kristallen luchters speelse lichtruikers schildert op de gepolychromeerde meubelen, die allen achter hun spiegelruiten de pleiade tonen van de vermaardste creaties van de Franse en andere parfumeurs en van de «haute couture» voor de moderne dame en haar personaliteit.

De parfumerie VERJANS is als het ware het «atrium» van het tienjarig instituut voor schoonheidszorgen, het komplement van een instelling, waarin alles gericht is op de vervolmaking van silhouet en uiterlijk.

ALLEEN HET BESTE IS GOED GENOEG

Bij VERJANS gaat men zowel voor de parfumerie en het boutique als voor de «menshop» en het instituut uit van de basisregel, dat alleen het beste goed genoeg is.

Mevr. Esther Verjans mag in haar vak van schoonheidsspecialiste en visagiste bogen op de beste Parijse scholing en een ondervinding van tien jaar. Haar werk wordt uitstekend aangevuld door dat van Madame Elly, schoonheidsspecialiste en masseuse. Dit team beschikt over de meest verfijnde installaties als saunabaden, de modernste apparatuur voor lichaamsmassage en UV-bestraling, voor bestrijden van cellulitis en voor alle korrekties van de vrouwelijke lijn.

Hun werk wordt gesekundeerd door een arsenaal van de beroemdste schoonheidsmiddelen als de merken Académie, Elisabeth Arden, Guerlain, H.H. Ayer, Charles of the Ritz, Stendhal en Isabelle Lancray.

VERJANS PARFUMS EN BOUTIQUE

Bij VERJANS vindt de dame onder één dak al de overige produkten voor haar schoonheidszorgen en charme. Denken we maar aan die onovertroffen gamma topnamen Hermes, Caron, Lanvin, Chanel, Revillon, Weil en Balmain ons door de Franse Haute Couture en reukwerkindustrie zó gedistilleerd uit de mooiste bloemen van het land van Grasse. De parfumerie VERJANS heeft bovendien voor Limburg de exclusiviteit van de parfums Guerlain.

Het Verjans Boutique is bij de dames reeds overbekend voor zijn luxueuze kollektie poederdozen en vaporisateurs in Limoges-porselein, zijn Italiaanse en Franse zak- en handspiegels, avondtasjes, zijn toilettafel- en badkamergarnituren in Limoges of in kostbare fluwelen overtrekken, enz.

OOK VOOR U, MIJNHEER!

Dat mijnheer nu maar niet gaat denken, dat de parfumerie Verjans hem alleen als betaler wil kennen. Ook aan hem werd gedacht in de eigen afdeling «Verjans for men». Ja, mijnheer, gij zult versteld staan over de aandacht, welke de huidige wetenschap der schoonheid bij Verjans ook aan u besteedt, met topprodukten als Arden for Men, Dunhill, Habit Rouge, de Guerlain, H. pour Horn me, Yardley, Tabac, Exclusiv, Monsieur Lanvin en anderen.

Verjans blijft het Eden der hygiëne van beider kunne door zijn ongeëvenaarde keuze van zepen, badartikelen, massageapparaten, en douches, haarlotions, kortom door alles wat op dit gebied naam heeft verworven en dan ook bij Verjans zijn plaats heeft veroverd.

De heropende Parfumerie VERJANS — dit behoeven we wel niet te zeggen — behoort natuurlijk bij het bestaande kompleks VERJANS aan de Kapelstraat, 57 te Hasselt (Tel. 011/237.17).

Recent toegevoegd

Dit oorlogsmonument is opgedragen aan een kapitein en twee soldaten van de Amerikaanse 2nd Armored...
Van 2014 tot eind 2018 was Steven Vandeput minister van Defensie en Ambtenarenzaken in de federale...
Auteur: Mieke Strauven Grauwzuster Gertrudis van Schaffelen kwam in 1626 aan in Hasselt, met als doel...

Prinsbisdom Luik, 1659

Gebrandschilderd glas. Hasselt, Het Stadsmus, inv. nrs. 2014.0370 tot en met 2014.0377.

Maria-Helena Hubrechts was de zus van E.H. Jozef Hubrechts . Ze overleed samen met hem in de nacht van...
Eerwaarde Heer Jozef Hubrechts was pastoor van de Onze-Lieve-Vrouwbasiliek. Hij overleed samen met zijn...
Emiel Baptist werd geboren in 1895 in Godsheide als zoon van dienstknecht Andreas (Zonhoven 1847-Hasselt...
Auteur: Marc Jacobs Zie tekstpagina voor de uitgebreide beschrijving. Louis Berten werd geboren op 30...
1795-1824 : Etienne-François de Stenbier 1825-1867 : Charles-Philippe de Cecil 1868-1869 : Conrardus...
1830-1836 : Vandenborn, Hubert 1836-1864 : Stas, Paul 1865-1877 : Berden, Guillaume 1878-1884 : de Grady...